Caut un dictionar bun


Internetul e plin de resurse. Aparent ai toate informatiile la dispozitie. Dar, de multe ori, cand vrei sa cauti ceva, trebuie sa te pregatesti sufleteste si sa te inarmezi cu multa rabdare. Informatiile bune sunt greu de gasit.  Pe net, exista riscul sa pierzi o gramada de timp pana gasesti ceva ce te multumeste. Nu de putine ori, navigarea online e ca navigarea pe o mare tulbure. Google, o fi el mare si tare, dar are si lipsuri. Spre exemplu, nu are un criteriu clar definit de selectare a site-urilor conform relevantei.
In consecinta, content-ul multor site-uri este de cele mai multe ori pueril.

In ce priveste dictionarele, recomand cu caldura :

  • WORDWEB -este un dictionar englez care poate fi descarcat gratis de aici. Functioneaza off-line si il ai tot timpul pe calculator. Baza de cuvinte este destul de buna. Daca cauti un cuvant ti se da definitia cuvantului, exemple cu acel cuvant intr-un context, cuvinte inrudite, si sinonime ale cuvantului. Folosesc acest dictionar de mult timp si e super bun.
  • DICTIONAR CARE TRADUCE FRAZE –  poate fi gasit atat roman englez cat si englez roman. Traducerea este buna, mai are mici scapari in ce priveste dispunerea cuvintelor intr-o propozitie. Expresiile le traduce motamo. Insa functioneaza mult mai bine decat Google Translate.
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: